::PenubuhanKoperasi:: ::Pembelian Tanah:: ::Dalam Dilema:: ::Selesai Hutang::
::PEMBELIAN TANAH

Koperasi telah mengadakan perundingan dengan N.T.S Arumugam Pillai dan berjaya membeli sebahagian daripada tanah-tanah tersebut iaitu seluas 1,007 ekar hasil daripada sokongan kuat UMNO Bahagian Balik Pulau dan orang-orang perseorangan.

Sokongan yang kuat juga diperolehi daripada Timbalan Perdana Menteri pada masa itu (Allahyarham Tun Abdul Razak Hussain) dengan harga Rm2,156,000.00 melalui pinjaman sejumlah RM1,000,000.00 dan Kerajaan Negeri Pulau Pinang sejumlah RM1,100,000.00.

Bakinya sejumlah RM56,000.00 terpaksa disediakan oleh Koperasi sendiri dalam masa dua (2) minggu. 

Lembaga Pengarah dan ahli-ahli terpaksa bertungkus lumus untuk mencari wang sebanyak itu. Usaha ini sangat rumit kerana kebanyakkan ahli terdiri daripada golongan berpendapatan rendah. Sesetengahnya pula kurang berkeyakinan dengan cara berkoperasi yang menyebabkan kesukaran untuk mendapat ahli seta sumbangan daripada penduduk-penduduk.

Koperasi bersyukur kerana dapat mencukupkan bayaran berkenaan akhirnya.

louis vuitton outlet louis vuitton outlet Lebron 11 cheap jordans beats by dre outlet louis vuitton outlet sport blue 3s louis vuitton outlet 3Lab5 Jordans sport blue 6s louis vuitton outlet jordan 3 sport blue jordan 6 sport blue legend blue 11s louis vuitton outlet kate spade outlet 3lab5 jordans sport blue 6s sport blue 3s jordan 3 sport blue